divendres, 19 de desembre de 2008

Hipocresia bancària


El meu bon amic Marc Vilà Salvà, empresari de la coneguda Drogueria Farreny de La Bisbal, m'ha enviat aquest escrit... El publico ja que crec que és un punt de vista explicat des de la trinxera de la realitat de cada dia....

Hipocresia bancària
És de domini públic que tan bancs com caixes -no se’n salva cap- han utilitzat i utilitzen mètodes èticament poc professionals per enriquir-se a costa dels seus pobres clients que més aviat o més tard es veuen immersos en les seves operacions. També és sabut, i explicant-ho a grans trets, que per culpa de la seva avarícia, especulació i el seu afany de riquesa han portat l’economia del país cap a la devallada. I és ara que van de cap a caiguda que demanen ajuda. En què quedem senyors? No volíeu portar el capitalisme a l’extrem? Doncs, ara no us en taparem les conseqüències fent servir eines socialistes.
 Ara, una coneguda entitat d’estalvi es publicita dient-nos que ens anticiparan la nòmina, ens cobriran l’atur, ens ajustaran la quota de l’hipoteca… La imatge publicitària que ens mostren en els diferents suports publicitaris (TV, revistes, diaris…) és la d’un nas equipat amb una tirita d’aquestes que ajuden a la respiració. I l’eslògan que diu “Vine i respira” va complementant la imatge. És la solució que ells donen a la pobre gent que han caigut al pou de la seva estratègia. Com es pot ser tan hipòcrita? Com es pot tornar a utilitzar el mateix engany? Per si de cas, senyors clients facin el favor de no creure’ls, és un altre parany.
 Els entesos diuen que la crisi durarà fins a final de 2009. No entenc com es pot fixar una data a un problema tan estructural que ni tan sols han sabut preveure. El que sí és cert és que mentre hi hagi aquesta manca d’ètica bancària-empresarial la crisi durarà tota la vida.
Marc Vilà Salvà (La Bisbal d'Empordà)

1 comentari:

cuestas ha dit...

Es pot dir més alt, però no més clar...