dilluns, 5 de gener del 2009

La Resistència Oblidada


Avui 5 de gener de 2012, ha fet 52 anys que Quico Sabaté va caure assassinat per la Guàrdia Civil i el Somatén a la cruïlla del carrer Major amb el carrer Santa Tecla de Sant Celoni a dos quarts de nou del matí ...
He participat a l'acte d'homenatge que cada any es celebra a l'entrada del cementiri de Sant Celoni, cal recordar que la tomba és troba fora del recinte, ja que en el moment de l'enterrament les autoritats van considerar que no era digne de ser enterrat en terra sagrada.
A l'acte d'avui hi ha assistit la seva filla Alba que resideix a Tolosa de Llenguadoc.
Quico Sabaté forma part, juntament amb molts altres, del que podríem anomenar la Resistència Oblidada. Adjunto dos videos per honorar la memòria de tots ells.

Breu ressenya històrica de Josep LLuís Facerias "Face", Francesc Sabaté Llopart "Quico" i Ramon Vila "Caracremada".


Documental del Col·lectiu Penta sobre Quico Sabaté.

5 comentaris:

Juanjo Albors ha dit...

¿Actualmente sigue fuera del recinto? Si la foto es reciente, me pregunto por qué no puede rodear la tumba ese muro. ¿Por hacer de esa exclusión una denuncia viva?

Salvi Jacomet ha dit...

Sí, la tomba està fora del recinte del cementiri. Qui pot decidir canviar-la de lloc és l'Ajuntament.
El familiars no ho han demanat.
El passat 5 de gener va ssistic a l'acte la filla del Quico, l'Alba Sabaté, i el que sí va reclamar és que s'adecentés lentorn de la tomba, sense tocar però les inscripcions fetes a mà sobre els rajols que la cobreixen..

Gemma C.O. ha dit...

Com pot ser que encara estigui fora del cementiri!!! Crec que l'ajuntament, ni que fos per decencia,hauria d'haver-ho arreclat. Quin país el nostre!!

salvi jacomet ha dit...

Em sembla que la famíla (la seva filla) no vol...
L'únic que ha demanat a l'Aunatament és que n'adecenti l'entorn...

Carolina Ibac ha dit...

Per la memòria històrica! Que les morts de persones que lluitaven per un món millor no quedi en l'oblit! Dignifiquem les seves vides i les seves morts.