diumenge, 10 de gener del 2010

Es pot alliberar el Ramat?


Motivat pel debat sobre le paradigma ARI he tingut ganes d'escriure el que segueix:

Sobre el Ramat...


Qui forma part del ramat? 
Les classes productores-consumidores, el que podríem anomenar “la nova classe oprimida” el “nou proletariat” de la Globalització.

Qui és l’amo del ramat? 
El “nou Emperador.”

Qui pastura el ramat? 

Els governs, els mitjans de comunicació i esbarjo i el que tu anomenes elits del coneixement al servei de l’Emperador. A aquest grup el podríem anomenar la “nova classe dominant” la “nova burgesia” de la Globalització.
Pertànyer a una d’aquestes classes és una loteria, és fruit de l’atzar. Depèn de la família on naixem, els fills del Nou Emperador seran els nous amos del ramat, els fills dels pastors seran nous pastors i els fills de les ovelles seran noves ovelles.

Els individus poden canviar de classe? 
És clar que sí, tant en sentit ascendent com en sentit descendent, però seran una minoria.. La gran majoria és quedarà a la classe on ha nascut.

Es pot deixar el ramat sense convertir-se en pastor? 
Jo penso que no. No hi ha pastures lliures per a les ovelles que s’escapen del ramat.

Quines possibilitats d’alliberament tenim les ovelles? 
L’alliberament només pot ser d’ovella en ovella, és a dir: individual; i a més a més sense sortir del ramat, però construint un espai interior on l’ovella té llibertat de pensament i acció. Això només es pot aconseguir a través de l’accés al coneixement, tant del coneixement científic com del de les anomenades ciències humanes.
En aquest punt, tenim l’ajuda inestimable de les noves tecnologies... Esperem que el “nou Emperador” no les anul·li, tot i que ja hi ha indicis de que vol començar a fer-ho, com són les noves lleis “anti-pirateria” dels governs de França i Espanya.

Quan pot alliberar-se una ovella?
A partir del moment en que pren consciencia de que és ovella, de que la seva llibertat se l'ha de guanyar ella i de quins són els mitjans per alliberar-se.. No cal que esperi cap “líder” o “messies” que vingui a alliberar-la..
A la que “el nou Emperador” se n'adoni de que les ovelles es van alliberant totes soles, tancarà l’aixeta del coneixement, però també per això tenim una solució: la clandestinitat, les "noves catacumbes"....

Conclusió: El ramat no es pot alliberar, però les ovelles sí.

Per tant amic Vallfosca, si van mal dades, ens haurem de trobar a les “noves catacumbes”