dijous, 19 de febrer del 2009

ELS TIMBALERS per a un món millor

Per a qui llegeix amb imaginació, tingui l'edat que tingui. 
El conte

Els timbalers és un conte escrit i dibuixat l'any 1958 per l'escriptor alemany Reiner Zimnik. La traducció catalana és de Ricard Torrents editada per Lumen el 1963.
Reiner Zimnik ést conegut sobretot per ser l'autor de "Jonàs el pescador", editat el 1956 i que va tenir un gran èxit des del mateix moment de la seva publicació. Nastut a Bytom (Silèsia) el 1930, Reiner Zimnik va passar la seva joventut al camp on va apendre l'ofici de fuster. La II Guerra Mudial el va atrapar mentre vivia amb la seva família a Bavièra: allí va seguir els cursos de l'Escola des Belles Arts de Munich. Des de llavors va viure de les seves pintures i de les seves il·lustracions. El 1959 començà a publicar. Reiner Zimnik ha relitzat igualment pel·lícules d'animació per a la televisió alemanya.

El disc.

L'any 1971 "Els Sapastres" creen la versió musical del conte de Zimnik. El text de les cançons és de Joan Soler Amigó basat en la traducció catalana de Ricard Torrents. El disc el va distribuir Concentric. Integraven "Els Sapastres" Jaume Arnella, Consol Casajonana, Xavier Ciriza i Jordi Pujol. En l'enregistrament del disc també hi van col·laborar Salvador Font (bateria), Ricard Solís (trombó), Carles Riba (flauta) i Carles Benavent (una mica de tot).

L'animació.

Elaborada amb el programa Flash utilitzant la tècnica del cine NIC.  Les cançons són les del disc de "Els Sapastres" i les il·lustracions són les del llibre de Reiner Zimnik. 
.
Video complert (37')