dissabte, 7 d’abril del 2012

Noam Chomsky i les 10 Estratègies de Manipulació Mediàtica (6-10)


6. Utilitzar l'aspecte emocional molt més que la reflexió.
Fer ús de l'aspecte emocional és una tècnica clàssica per causar un curt-circuit en l'anàlisi racional, i finalment en el sentit crític dels individus. D'altra banda, la utilització del registre emocional permet obrir la porta d'accés a l'inconscient per a implantar o empeltar idees, desitjos, pors i temors, compulsions, o induir comportaments ...

7. Mantenir el públic en la ignorància i la mediocritat.
Fer que el públic sigui incapaç de comprendre les tecnologies i els mètodes utilitzats per al seu control i la seva esclavitud. "La qualitat de l'educació donada a les classes socials inferiors ha de ser la més pobra i mediocre possible, de manera que la distància de la ignorància que planeja entre les classes inferiors i les classes socials superiors sigui i romangui impossible d'assolir per a les classes inferiors" (Cita de “Armes silencioses per a guerres tranquil·les”)

8. Estimular el públic a ser complaent amb la mediocritat.
Promoure el públic a creure que és moda el fet de ser estúpid, vulgar i inculte ...

9. Reforçar l’auto-culpabilitat.
Fer creure a l'individu que és només ell el culpable per la seva pròpia desgràcia, per causa de la insuficiència de la seva intel·ligència, de les seves capacitats, o dels seus esforços. Així, en lloc de rebel·lar-se contra el sistema econòmic, l'individu s’auto-devalua i s’inculpa, fet que genera un estat depressiu, cosa que provoca la inhibició de la seva acció. I, sense acció, no hi ha revolució!

10. Conèixer els individus millor del que ells mateixos es coneixen.
En el transcurs dels últims 50 anys, els avenços accelerats de la ciència han generat una creixent bretxa entre els coneixements del públic i els coneixements posseïts i utilitzats per les elits dominants.
Gràcies a la biologia, la neurobiologia i la psicologia aplicada, el "sistema" gaudeix d'un coneixement avançat de l'ésser humà, tant física com psicològicament. El sistema ha aconseguit conèixer millor l'individu comú del que ell es coneix a si mateix. Això significa que, en la majoria dels casos, el sistema exerceix un control major i un gran poder sobre els individus, més gran que el dels individus sobre ells mateixos.

7 comentaris:

Rosa Isabel ha dit...

És realment tan senzill manipular? Quina maniobra de distracció pot fer oblidar la gent la situació en que vivim? No m'ho acabo de creure.

salvi jacomet ha dit...

Que no has mirat els telenotícies de TV3 sobre la vaga del 29N?
Que no llegeixes mai l'ABC, La Razón o El Mundo?

Rosa Isabel ha dit...

Els llegeixo i ho veig.

Salvi Jacomet ha dit...

Rosa...
Un cop els has llegit, ¿Penses que la manera en que donen la informació, no és manipular?

Rosa Isabel ha dit...

He dit jo que no hi hagi manipulació o intents de manipulació? Crec que n'hi ha de tots els colors a dreta i esquerra, i sempre n'hi ha hagut? (Una altra cosa, al meu entendre més dubtosa, és imaginar un pla mundial organitzat). Preguntava si és tan senzill manipular. En una situació com l'actual, tant dramàtica, és pot tapar el que passa, per moltes maniobres de distracció que facis?

nela66 ha dit...

Encara que amb retard, hui us he descobert i no sé si t'aclarirà o no les coses, però l'altre dia una dona em negava el fet que s'haguera aprovat en la nova reforma sanitaria què els majors de 26 anys que no hagen cotitzat mai no tindran dret a S.S, argumentava que en la tele havíen explicat que només s'aplicaria als immigrants i tota eixa classe de gent que abusa del servei, que eren casos excepcionals. la senyora en qüestió tenia un fill de 25 anys, aturat.

Salvi Jacomet ha dit...

Nela66..
En aquest enllaç hi trobaràs més informació_
http://www.lavanguardia.com/vida/20120426/54285837442/mayores-26-anos-prestacion-sanitaria.html

I només un petit comentari...
¿Per quina raó els immigrants no han de tenir dret a la salut?
¿Que no són éssers humans?